Del 8 - The trap

Det var en konstig stämning mellan oss tre, och det var ju inte så konstigt. Justin Bieber hade kommit in genom min dörr som ingenting. Han skulle vara min lärare i ett år, hur skumt var inte det?
Jake och Justin gick en bit framför mig påväg till stranden men underligt nog såg jag att Justin kastade små blickar på mig. Han försäkrade sig nog bara om att jag inte var i chocktillstånd.




När vi kom fram till stranden slängde Jake ner alla handdukar på stranden och sprang sen ut på bryggan. I ett snyggt dyk träffade han vattnet och jag kunde inte låta bli att le. Jake var så... Jake. Jag hade känt han i knappt en dag men det kändes som om vi kännt varann för alltid. Han var som en bror för mig.
Jag slängde en snabb blick mot Justin som satte sig ner på stranden.
"Ska du inte bada?" frågade jag och tittade ut mot vattnet igen.
"Nä" svarade han. "Känner inte riktigt för det" Jag gav Justin en snabb blick. Varför hade han då badkläder på sig? Det var något som inte riktigt kändes rätt med Justin. För att vara popstjärnan alla tjejer drömde om så verkade han inte vara så speciell. Mer som en blyg kille. Jag fick ett intryck om att Justin var en lugn kille men även bitter.
Ute i vattnet ropade Jake på oss.
"För Jakes skull?" frågade jag och försökte låta snäll. Sedan började gå ut mot vattnet. När jag kom ut till bryggans slut vände jag mig om. Jag hann inte riktigt reagera. Det enda min hjärna hann uppfatta var att Justin kom springandes mot mig och lyfte upp mig i sin famn. Sedan kastade han oss i vattnet. När jag kom upp till ytan skrek jag, både av irritation, rädsla och för att vattnet var kallare än jag föreställt mig.
"Vad fan gjorde du det för?!" fräste jag ilsket till Justin. Jag ångrade mig snabbt. Något med Justin gjorde mig bara så arg.
Framför mig flöt Justin runt med ett retsamt flin på läpparna.
"Jag visste att hon skulle bli sur Jake! Du får ta skiten för det här!" sa han och tittade på Justin. Förbryllat tittade jag på honom med och Jake låg och gapflabbade i vattnet.
"Förklara!" sa jag irriterat.
Mellans Jake skrattattacker fick han fram några meningar; "Jag sa åt Justin att kasta i dig i vattnet. Du är så himla söt när du ser rädd ut! Du gjorde det så grymt Justin!" Jake fortsatte skratta och det såg nästan ut som om han drunknade i vattnet. Jag var fortfarande irriterad på killarna men det var en ganska gullig plan de hade satt upp. Jag gav Justin ett oskyldigt leende och han log brett tillbaka.
"Du ska få igen" log jag och simmade sedan bort till stegen. Jag klättrade upp och satte mig på bryggkanten.
"Justin! Eller hur jag har rätt i att hon är sexig?" Jakes ord fick mina kinder att explodera i rödhet. Jag tittade snabbt på Justin för att se hur han skulle reagera. Justin bara log och nickade.
"Väldigt" mumlade han.
Jag tittade tillbaka på Jake och räckte ut tungan till honom. "Då är jag ju den enda iallafall!" sa jag retsamt och skvätte vatten på honom.

Del 7 - The who?

Vad var det jag kände igen han ifrån? Jag sökte i bakhuvudet efter vem han kunde vara. Någon som bodde hemma i Minnesota?
Medans min hjärna irriterande sökte efter vem det kunde vara höjde killen handen i en vinkande hälsning.
"Tjena!" sa han och log. Jag log tillbaka.
"Hej" sa jag blygt. "Jag är Jasmyn."
Killen tittade på mej med djupt hasselbruna ögon. "Jag heter Justin" svarade han.



Justin? Vad var det som var så igenkännande? Om det inte var någon från Minnesota, vem kunde det vara då? Någon avlägsen släkting jag träffat nåon gång?
"Jag känner igen, har vi träffats förut?" Frågan slank rätt ur mig utan att jag kunde hindra den.
"Eh, Jasmyn?" sa Jake frågande. "Det är Justin." Han tittade på mig frågande och jag svarade med en förvirrad blick. "Justin Bieber" la han till.
Jag blev helt stel i kroppen och min blick fastnade på Justin. Hur kunde jag ha missat det? Det var Justin, den Justin. Mina vänner hemma i Minnesota var som galna i honom, hur tusan kunde jag ha missat det?
Men något som gjorde mej mer förvirrad; vad gjorde han här? Världens största popstjärna kunde väl endå inte vara en elev på skolan?
"Jasmyn?" Justins röst skrämde mig.
"Förlåt" sa jag. "Jag är bara väldigt förvirrad. Vad gör du här?" Jag insåg fort att min röst lät trist och hård så på slutet la jag till ett svagt leende.
Justin log och sa: "Jag ska hålla några kurser här ett år, vara sångcoach och hjälpa till på gitarrkursen. Går du i någon av kruserna?"
Jag nickade stumt och pekade på mitt gitarrfodral som låg bredvid min säng.
"Jasmyn, är du okej?" Det var Jakes röst som fick mej att dras ner till jorden en aning.
"Jadå." mumlade jag. "Men det är ju inte precis varje dag som världens största popstjärna kommer in genom sin egna dörr."
"Kanske inte.." sa Justin och log imot mig. Jake öppnade munnen och bytte samtalsämne;
"Jasmyn, vi ska ner och bada. Vill du hänga på?" Jag nickade stumt och gjorde en inbillad klapp på axeln till mig själv för att jag redan hade på mig en bikini under min klänning. Jake tog med sig handdukar och sedan gick vi ner till stranden.
Det var en konstig stämning mellan oss tre, och det var ju inte så konstigt. Justin Bieber hade kommit in genom min dörr som ingenting. Han skulle vara min lärare i ett år, hur skumt var inte det?
Jake och Justin gick en bit framför mig påväg till stranden men underligt nog såg jag att Justin kastade små blickar på mig. Han försäkrade sig nog bara om att jag inte var i chocktillstånd.

Del 6 - The knock knock

Innan jag visste ordet av det hade han lyft upp mig i sin famn och kastat i mig i vattnet.
Jake var underlig, men på ett bra sätt. Andra killar såg bara tjejer som ett sexobjekt men Jake var på ett bra sett annorlunda. Han såg förbi ens utsida och in i en. Jake kunde faktiskt se, bakom ens kvinnliga utseende, en människa.

 



"Välkommen till bandspelnings-kursen! Den helt ultimata kursen för alla som vill spela i ett band!"
Våran lärare skrek ut menigarna över hela klassrummet.
"Jag heter Ryan och kommer vara er lärare!" Ryan av en lång, muskulös kille i 20 års åldern. Han hade ljust hår som låg lent över hjässan och isblå ögon som dolde ett förbryllande leende.
"Jag hade tänkt att vi skulle dra igång direkt!" fortsatte han "I slutet av terminen kommer det att vara en uppvisning av de ni lärt er i bandspelning kursen. Så ni ska delas in i grupper, ni väljer dom själva, och vinnaren av uppvisningen vinner ett läsår till här på LA music academy!!" Hela klassen började jubla, inklusive jag och Jake.
"Ni väljer själva hur många ni vill vara i gruppen. Det kan vara allt mellan två och sex personer. Max sex personer alltså. Ni får köra igång direkt så går jag runt och kollar av lite."
Klassen delade in sig i grupper medans jag och Jake satt kvar i våran duo. Vi pratade om vad vi skulle framföra för låt och kom fram till att vi skulle skriva en egen. När Ryan kom fram till oss fick vi presentera oss själva. Ryan gav oss tips på hur vi kunde skriva låten och sedan fick vi sluta lektionen. Det var min och Jakes sista lektion så vi bestämde oss för att gå upp till vårat rum och bara snacka.

"Hur var det på dina andra lektioner?" frågade jag när vi satte oss ner på sängarna med varsin läsk.
"Helt okej. Träffade en jätte schysst kille på låtskrivningen. Han kommer hit vid fem" sa han och log. Jag tittade snabbt på min armbandsur och konstaterade att den var strax efter fyra.
"Du får inte ta med någon hit sålänge dom inte är snygga.. Det vet du va?" sa jag retsamt. Jake retades tillbaka genom att säga: "Det finns ingen som är snyggare än jag på den här skolan."
"Hmm.. men vad är det här för snygg människa då?" sa jag med en visande gest av mig själv. Jake log.
"Ja, det där är ju riktigt snyggt!" svarade han och fick mig att rodna.
Jake och jag fortsatte med att sitta och snacka ett bra tag. Vi tappade grepp om tiden och blev rädda när vi hörde hur någon knackade på dörren.
"Det måste vara han!" sa Jake och stutsade upp ur sin säng och öppnade dörren. Jag hörde dörrhandtaget tryckas ner.
"Tjena!" sa Jake. Killen i dörren svarade med en enkel, liknande hälsning. "Kom in" fortsatte Jake och stängde dörren. In i huvudrummet kom först Jake och efter honom kom en annan kille.
Vad var det jag kände igen han ifrån? Jag sökte i bakhuvudet efter vem han kunde vara. Någon som bodde hemma i Minnesota?
Medans min hjärna irriterande sökte efter vem det kunde vara höjde killen handen i en vinkande hälsning.
"Tjena!" sa han och log. Jag log tillbaka.
"Hej" sa jag blygt. "Jag är Jasmyn."
Killen tittade på mej med djupt hasselbruna ögon. "Jag heter Justin" svarade han.

Del 5 - The swim

"Detta är resultatet av tio års MMA träning" sa han och höll upp handen mot sina muskler i en visande gest. MMA? Jag tittade förvånat på Jake. Jag skulle aldrig kunnat gissa att han var en kille som fightades MMA.
"Värsta proffset eller?" frågade jag och Jake nickade till svar. "Så jag är chanslös mot dig?" Jake log och nickade igen. Jag bara suckade och tog med mig ett par bikini trosor och gick in i badrummet och bytte om.

 



"Tror du vattnet är kallt?" frågade jag Jake när vi la ner våra handdukar på stranden. Vi vara de enda där.
"Kanske en 20 grader" sa han och gick ut på bryggan. Jag följde efter honom med försiktiga steg. Vid slutet av bryggan sprang Jake och hoppade sedan ut i vattnet, med sprattlande armar och ben, i ett glädjeskrik. När han kom upp till ytan igen, två sekunder senare, skakade han på huvudet så håret kom ur hans ögon. Några sekunder senare tog jag ett skutt ut och dök i vattnett. Det var ganska varmt. När jag kom upp till ytan drog jag mitt hår bakåt och öppnade ögonen. Jake tittade på mig tillbaks och sa:
"Du är jävligt sexig, vet du det?"
Jag rodnade och svarade med ett blygt "Detsamma." Han simmade imot mig och gav mig en snabb puss på kinden innan han dök ner i vattnet. Jag dök snabbt efter honom och sökte under vattnet efter Jake. Jag såg hans ben gå upp för stegen vid bryggan så jag simmade upp till ytan och såg just hur han satte sej på bryggkanten.
"Badkruka" skrattade jag till honom och log. Han log tillbaka och klappade bredvid sig bryggan.
"Sätt dej här" sa han och fortsatte klappa på platsen bredvid sig. Jag simmade bort till stegen och klättrade snabbt upp och satte mej bredvid honom. Solen stog ganska högt på himlen och blänkte i vattnet. Jag la mitt huvud på Jakes axel och suckade.
"Tänk att detta kommer vara våra liv i ett år nu. Du, jag, LA, musik.. Jag kommer nog trivas här" sa han med ett leende på läpparna. Jag log med honom.
Bakom oss hörde jag hur några andra människor kom. Jag vände mig om och såg våra grannar, tvillingsystrarna, lägga sina handdukar på stranden och sedan kliva i vattnet.
"Vi kanske ska gå upp? Vi börjar ju om en timma." sa Jake och la sin arm om mina axlar.
"Antagligen.." suckade jag och reste mig upp. När jag vände mig om för att gå tillbaka höll Jake på att resa sig upp. Jag kände mej lite busig just då så jag gav han en liten knuff i ryggen och med ett skrämt uttryck föll han i vattnet. Innan han kommit upp till ytan hade jag tagit mig in till stranden. Jake klättrade upp för stegen och rusade mot mig. Hans ansikte var förvridet i en min mellan irritation och hämnd, och hämnden var nära. Innan jag visste ordet av det hade han lyft upp mig i sin famn och kastat i mig i vattnet.
Jake var underlig, men på ett bra sätt. Andra killar såg bara tjejer som ett sexobjekt men Jake var på ett bra sett annorlunda. Han såg förbi ens utsida och in i en. Jake kunde faktiskt se, bakom ens kvinnliga utseende, en människa.

Del 4 - The revenge of the sandwiches

Jag gick till min säng men påvägen tog Jake min hand och gav mig en snabb puss på kinden innan han försvann in i badrummet. Förvånat stannade jag upp i rummet. Var kom den pussen ifrån? Medans jag funderade tog jag en snabb titt i spegeln. Då såg jag anlednigen till att Jake pussat mig på kinden. På mitt linne kunde man läsa texten: kiss cuz I am cute. Jag skrattade åt texten och tänkte på pappa som gett mej den. Leendes vände jag mig om och la mig i sängen. När jag nästan hade somnat hörde jag Jake komma ut ur badrummet. Det sista jag såg innan jag föll i en djup sömn var sex perfekta magrutor på Jakes mage.

 



Nästa morgon vaknade jag av att mitt alarm tjöt ljudligt i hela rummet. Jag låg åt Jakes håll och kunde se hur han förskräckt satte sig upp i sängen. Ett flin breddes ut på mina läppar och stängde av larmet. Jake tittade på mej med en sur blick och la sig sen ner i sängen med en duns. Jag skrattade.
"Godmorgon!" sa jag glatt. Jake svarade inte utan vände på sig så han låg med ryggen imot mig. Jag hoppade upp ur sängen och smet in i badrummet. Jag tog en snabb dusch, blåste håret, sminkade mig och satte upp min lugg i en fläta. När jag kom ut ur rummet hade Jake somnat om.
"Jake! Du måste upp! Det är frukost om 10 minuter." sa jag och knuffade på han.
"Jajaja" mumlade han och reste sig upp. Han gick in i badrummet och jag hörde hur han borstade tänderna. Jag drog av mig min pjamas och tog på mig ett par blåa jeans-shorts. När jag stog och valde tröja hörde jag en busvissling. Jag vände mej om och Jake stog bredvid sin säng i ett par ljusbruna shorts. Hmm.. Jag borde hört han komma in! Jag tittade ner på min kropp och såg att jag hade bara hade en BH på mig på min överkropp.
"Äsch, du kommer få se mej såhär mycket Jake!"sa jag retsamt och vände mej om. Jag drog ut en röd och vit blus ur garderoben.
"Tur för mig" svarade Jake retsamt. Jag drog blusen över huvudet och vände mig om. Jake drog precis en vit tröja över huvudet och jag fick en sista skymt av hans vältränade mage. Jag visste inte varför men i hela mitt liv hade jag älskat vältränade killar och speciellt magmuskler. Jag hade gärnat velat ha sexpack själv men min mage ville aldrig samla på sig muskler.
Jag gick bort till min säng och drog på mig mina gladiatorsandaler. När jag tittade upp såg jag att Jake var klar så vi gick ner till frukosten. För att komma dit behövde man ta hissen ner till bottenvåningen och i hissen träffade vi våra grannar. Dom var tvillingsystrar och riktigt flummiga. När man gått ur hissen skulle man gå till höger så man kom in i matsalen. Det var en stor sal och det satt ett 20 tal personer där. Skolan var väldigt liten, bara 50 elever fick gå på skolan. Därför hade jag blivit grymt glad över att få gå här. Jake och jag gick bort till ett bord där det stog bröd och pålägg uppradat. Vi bredde varsin macka och tog sedan ett glas juice från ett annat bord. Jake satte sig vid ett tomt bord och jag satte mig bredvid honom.
"Vilka klasser ska du ha idag?" frågade jag Jake.
"Acapella, låtskrivning och bandspelning. Själv?" svarade han och tog en tugga av sin macka. Jag fick tänka noga för att minnas hur mitt schema såg ut.
"Gitarr, bandspelning och sceninfo" svarade jag.
"Om vi får välja.." sa Jake och tog en ny tugga av sin macka "..så ska du och jag bilde en grupp på bandspelningen"
"Låter helt okej" svarade jag "Sålänge jag får sjunga!" På mina läppar hade jag ett brett flin
"Jag som trodde att du inte kunde sjunga!" utbrast Jake med macka i munnen. Som svar log jag blygt och bytte samtalsämne.
"När börjar din första lektion?"
"Vid elva, din då?" sa Jake och svalde sin sista bit macka.
"Samma" svarade jag. "Ska vi gå till stranden och ta ett dopp först?" Jake brast ut i ett brett leende och svarade "Gärna! Missar aldrig en chans att se en läcker brud i bikini!" Jag kände hur mina kinder blev röda.
"Ooh! Joslyn goes tomato-Face!" sa Jake retsamt. Jag tog en chans och gjorde en stor hämnde genom att tryka den lilla biten av min kvarvarande macka upp i Jakes panna och flydde sedan iväg. Jag sprang mot hissen och såg hur den var påväg upp med två killar. Jag kom med nöd och näppe med in i hissen och Jake blev kvar utanför med ett hämndfullt flin på läpparna. Hissen stannade på tredje våningen för att killarna skulle av. Jag log lite blygt till dom innan hissen fortsatte uppåt till min våning. När jag kom upp sprang jag in på rummet och stängde dörren. Jag satte mej på golvet framför dörren med händerna som en pistol och väntade på Jake, som antagligen var påväg upp med hissen just då.
"AAAAAAAH!" Jake hoppade fram bakom sin garderob och brottade ner mej. Jag skrek ett högt tjejskrik och blev livrädd. Först insåg jag ite att det var Jake så jag brottades mot honom påriktigt. När jag insåg att det var han så lät jag han brotta ner mej och sätta se över mej.
"Här kommer hämnden" sa han och tog upp något ur fickan. Jag så inte var det avlånga, plastinpackade föremålet var innan det var försent. Jake tryckte chokladbiten rätt i pannan på mig och jag skrek äcklat. Jag rullade runt så jag hamnade över honom om torkade sedan av min panna på hans kind.
"Du är helt puckad Jake!" sa jag och skrattade.
"Men du gillar puckade Jake, eller hur?" sa han och flinade. Mina kinder blossade röda igen och jag tittade bort. Jag kände ett finger sättas på min kind och vrida mitt huvud tillbaka.
"Gör du det?" frågade han förvånat. Jag tänkte efter. Jake var grymt schysst och rolig. Han var nog den snyggaste killen jag någonsin sett och han måste ha de vackraste ögonen i världen.
"Jag vet faktiskt inte" mumlade jag "Du är jätte schysst och snygg och allt men vi har bara känt varandra i knappt en dag..." Jake avbröt mej med ett leende.
"Jag känner exakt samma sak för den Joslyn" sa han och log. Jag reste mig upp med ett leende på läpparna och gick till min garderob. Jag drog av mig min tröja och jag kunde nästan höra hur Jakes ögon blev större.
"Vi skulle bada Jake. Jag måste byta om till bikini" sa jag och tog fram en blek grön bikini.
"Jag har inget imot att se dej byta om." sa Jake med ett hörbart flin.
"Och jag har inget imot att se dej byta om" sa jag och vände mej om. Jag drog bikinin över huvudet och drog den rätt och tog sedan av mig min bh. Jake reste sig upp och drog av sig tröjan.
"Varsågod ufo-ögat!" sa han och flinade. Wow. Det kunde man kalla muskler. Sex välformade rutor låg på hans solbrända mage. Över kunde man se hur två extra rutor hade börjat ta form. Hans bröstmuskler var perfekt formade och hans armmuskler låg tätt på armarna.
"Wow" mumlade jag.
"Det var en udda kommentar" sa Jake och skrattade. Jag tittade upp i hans djupa ögon.
"Det där är nog faktiskt dom snyggaste musklerna jag sett på ett bra tag" sa jag lite generat. Jake bara log.
"Detta är resultatet av tio års MMA träning" sa han och höll upp handen mot sina muskler i en visande gest. MMA? Jag tittade förvånat på Jake. Jag skulle aldrig kunnat gissa att han var en kille som fightades MMA.
"Värsta proffset eller?" frågade jag och Jake nickade till svar. "Så jag är chanslös mot dig?" Jake log och nickade igen. Jag bara suckade och tog med mig ett par bikini trosor och gick in i badrummet och bytte om.

Del 3 - The mankini in tha..

"Vilken kurs kommer du gå?" frågade han och satte sig ner på golvet. Som svar böjde jag mej ner över min axelväska och halade fram mitt gitarrfodral.
"Coolt" sa han och blinkade. "Själv sjunger jag"
"Jag önskar att jag kunde sjunga" sa jag och ställde ner mitt gitarrfodral på golvet.
"Det kan du säkert" svarade Jake och la sig ner på sängen med händerna under huvudet. Jag tittade på honom där han låg. Hans tröja hade åkt upp en bit på magen och jag så två perfekt formade magrutor. Jag log stort för mig själv och började packa upp mina saker.



Två timmar senare slängde jag och Jake oss ner på min säng och gapflabbade. Vi hade båda packat upp våra saker samtidigt som vi berättade om oss själva. Både jag och Jake hade fyllt våra garderober med kläder men hade fortfarande en hel del kvar. Då kom vi på byrån och började bråka om den. De slutade med att Jake fick den och när han öppnade lådan så låg det en kvarglömd mankini där. Och det var just därför vi gapflabbade.
"Herregud!" tjöt Jake medans tårar rann ner för han kinder.
"En rosa mankini?!" ropade jag glatt. Vi fortsatte skratta ett bra tag innan vi kunde lugna ner oss. Jag tog upp min mobil och tittade på klockan. 00.40.
"Vi kanske borde sova?" sa jag till Jake. Han hade huvudet i kudden och jag kunde bara höra ett par av orden han sa. Det var något i stil med "visst, hoppas du sover i mankinin" Jag slog till han vänskapligt i ryggen och gick sen till min garderob och tog fram min pjamas. Jake gick in på toan så jag passade på att byta om. När jag fått på mig mina blåa shorts och började dra av mig tröjan hörde jag hur Jake tryckte ner dörrhandtaget. Han stirrade på mig där jag stig i bara BH. Hans ögon var som ufon. Plötsligt föll han ihop och skrattade på golvet. Jag log och drog snabbt på mig min pjamas innan jag gick in på toan och stängde igen dörren. Tandkrämen smakade lika vidrigt som vanligt när jag borstade tänderna. Sedan tvättade jag mig med clearacil och tog bort sminket. När jag kom ut stog Jake i bara kalsonger och väntade på att få använda badrummet. Jag gick till min säng men påvägen tog Jake min hand och gav mig en snabb puss på kinden innan han försvann in i badrummet. Förvånat stannade jag upp i rummet. Var kom den pussen ifrån? Medans jag funderade tog jag en snabb titt i spegeln. Då såg jag anlednigen till att Jake pussat mig på kinden. På mitt linne kunde man läsa texten: kiss cuz I am cute. Jag skrattade åt texten och tänkte på pappa som gett mej den. Leendes vände jag mig om och la mig i sängen. När jag nästan hade somnat hörde jag Jake komma ut ur badrummet. Det sista jag såg innan jag föll i en djup sömn var sex perfekta magrutor på Jakes mage.

Del 2 - The sixpack

"Jag älskar dig med pappa" sa jag tillbaks. Han böjde sig ner och gav mig en snabb puss på kinden innan han hoppade in i bilen igen. Jag drog den rosa väskans axelrem över axeln och tog sedan de andra två rullväskornas handtag i varsinn av mina händer och gick sedan mot dörren till den brunmelerade byggnaden som hade en banderoll över ingången med texten "INSKRIVNING" Bakom mej hörde jag pappa starta bilden och köra iväg. Min pappa var min allra bästa vän. Vi sa aldrig särskilt mycket men vi kunde endå förstå varann. Vi kunde liksom känna vad den andra ville säga.
Jag tog ett djupt andetag och gick in genom byggnadens stora port.




Det var svalt där inne och folktomt. Den enda personerna i hallen som var innanför dörren var en kille som stog och pratade med en vuxen bakom en disk. Jag gick bort dit och såg att det var där man skulle skriva in sig. Med en duns släppte jag ner mina resväskor och ställde mig bakom killen och hans fyra resväskor och väntade.
"Vilket rum ska jag bo i?" frågade killen kvinnan som satt bakom disken. Hans röst var mörk och sträv. Lite sexig faktiskt.
"Du ska bo i rum 20 tillsammans med en tjej som heter Jasmyn." svarade kvinnan. Jag ryckte till när jag hörde mitt namn uttalas men insåg kort därefter att det var säkert fler personer här som hette Jasmyn.
"Bor killar och tjejer tillsammans?" frågade killen.
"Ja. Skolans rektor anser att det är en bra färdighet." svarade kvinnan. Jag kunde höra hur killen log.
"Här är din nyckel" sa kvinnan och gav honom ett plastkort. Han tackade och vände sig om för att ta upp sina väskor. När han vände sig om hamnade hans ansikte precis framför mitt. Jag log mot han och han log ett bländande leende tillbaka. Han hade djuptbruna ögon, perfekta drag i ansiktet och hasselbrunt hår som han lagt wax i så det stod upp lite spretigt. Över håret hade han en grå mössa. Innan jag fått nog av att se hans perfekta ansikte, och även kropp som man kunde se genom hans kläder var vältränad, så hade han tagit sina väskor och gått mot sitt rum. Jag skakade av mig det jag just sett och gick istället fram till disken.
"Hej" sa jag till den leende kvinnan i disken. På hennes bröst satt en namnskylt med namnet Ellen på.
"Jag heter Jasmyn Knight och ska gå här" Ellens leende blev bredare.
"Jasmyn alltså? Välommen till LA Musical Academy" sa Ellen och fortsatte: "Du ska bo i rum 20 tillsammans med Jake Tyler. Men vänta, det är ju killen som precis var här!" sa hon med ett annorlunda sätt att prata på.
Jake? Var min blivande rumskamrat den ursöta killen jag nyss träffat? Wow, snacka om tur!
"Vad trevligt" svarade jag och försökte hindra mitt leende från att bli bredare.
"Här är din nyckel, skynda dig efter honom så hinner ni nog gå tillsammans till ert rum." Ellen gav mig mitt schema och mitt rumskort och pekade åt vilken riktning jag skulle gå. Jag sprang inte efter Jake, det hade blivit för pinsamt att springa efter honom som en galning. Istället gick jag lugnt runt och letade efter mitt rum. Det låg på den femte våningen och med allt mitt bagage så var det en självklarhet att jag skulle ta hissen. När jag tryckte in hissknappen hördes ett plingande ljud som bekräftade att hissen var påväg ner. Under tiden tittade jag mig runt i den gröna hallen. Den var tomt inredd. Bara några mattor, skåp och tavlor.  Hissen kom ner efter bara några sekunder. Jag steg in i den och tryckte på min våning och hissen började röra sig. Axelremsbandet på min rosa väska började skava lite. Jag släppte min ena rullväska för att lägga det på ett nytt sätt med då föll min rullväska till marken. Ett ljudligt stönande ljud slank ur mig när jag böjde mig ner för att ta upp den. När jag reste mig upp igen var jag uppe på min vånig. Hissdörrarna öppnades och jag steg ut i en vinröd hall. Väggarna hade tavlor med berömda musiker. Mozart, Michael Jacksson, Sum 41 och Billy-Ray Cyrus var bara några av dom. Golvet jag gick på var en mörk heltäckningsmatta med ljusa noter på. Jag gick åt vänster och kom fram till dörr nummer 20.  På dörren satt en liten kortläsare som jag höll mitt nyckelkort framför och med ett klick öppnades dörren. Jag skjöt upp den med rumpan och gick in.
Rummet var ganska litet. Direkt till vänster fanns det ett litet badrum och rakt fram fanns huvuderummet. Det bestod utav fyra ljusa väggar med matchande, mörkare golv. Det fanns ett skrivbord, två garderober, en byrå och två sängar. På ena sängen låg Jake. Han tittade upp på mej när jag kom in. Jag log mot han och knuffade igen dörren med armbågen. Han reste sig upp och kom fram mot mig.
"Behöver du hjälp med något?" frågade han och sträckte fram ena handen för att ta en av mina rullväskor. Jag lät han ta den svarta rullväskan och drog sedan av mig min axelremsväska. Väskan landade med en duns på golvet och jag pustade ut och tittade på Jake.
"Tack" sa jag med ett blygt leende. Han log tillbaka och räckte fram handen.
"Jag är Jake" sa han och jag tog emot hans hand och skakade den.
"Jag är Jasmyn" svarade jag och släppte hans hand.
"Vilken kurs kommer du gå?" frågade han och satte sig ner på golvet. Som svar böjde jag mej ner över min axelväska och halade fram mitt gitarrfodral.
"Coolt" sa han och blinkade. "Själv sjunger jag"
"Jag önskar att jag kunde junga" sa jag och ställde ner mitt gitarrfodral på golvet.
"Det kan du säkert" svarade Jake och la sig ner på sängen med händerna under huvudet. Jag tittade på honom där han låg. Hans tröja hade åkt upp en bit på magen och jag så två perfekt formade magrutor. Jag log stort för mig själv och började packa upp mina saker.

Del 1 - The check-in



Jag vaknade av att hela bilen började guppa. Mina ögon öppnades och LA's kvällssol bländade mig. Av ren reflex drog jag min högra arm framför mina ögon så en skugga skapades.
"Är du vaken snuttan? Godmorgon!" sa pappa.
Jag gav honom en seg blick och stönade. Pappa bara log. Siffrorna på bilens gps visade att dett var 10 minuter kvar tills vi var framme. Jag höjde min arm som skapade skugga för mina ögon och drog ner solskyddet som satt i taket av bilen. Den skapade en perfekt skugga. Jag tittade ut genom bilfönstret bredvid mig. En gyllenbrun sandstrand låg vid sidan av motorvägen vi körde på. Ett fåtal människor var på stranden. En barnfamilj, en tjej som var ute med sin hund och ett kärlekspar som som låg på en filt och höll om varann. Stranden smetade ut sig i azurblått vatten och i horisonten kunde jag se en ensam segelbåt segla.
På radion spelades en ny låt. Det var en aukustiskt låt med Daughtry. Jag nynnade med i refrängen och fortsatte titta ut genom fönstret.
"Är du nervös?" frågade pappa. Jag vände på huvudet och tittade på honom medans han körde. Hans muskeltäckta armar var utsträckta mot ratten i en cool ungdomlig pose. Jag log.
"Jadå, men det kommer säkert bli jättebra." svarade jag. På hans högra axel satt en liten tatuering av en fågel. Pappa hade gjort den när jag var väldigt liten, precis efter att mamma dog. När jag frågat honom vad fågeln symboliserade sa han att det var mamma. Hon satt på hans axel och vakade över pappa och mig.
"Det kommer bli jättebra gumman, du kommer säkert få många nya vänner!" sa han och log.
"Jag undrar hur det kommer se ut" mumlade jag för mig själv men endå högt nog för att pappa skulle kunna höra.
"Ungefär så där!" sa pappa och sträckte ut sin högra arm och pekade fram på motorvägen. Jag tittade fram på vägen och såg en liten blå skylt med en text på "LA music academy". Bakom skylten såg jag tre stora byggnader av tegel breda ut sig. En brunmelerad, en lite gråare och en svart. Framför byggnaderna, som stod på rad, såg jag en stor grön gräsmatta skuggas av en palmskog med solnedgången bakom. Genom skogen kunde jag se det azurblå havet skvalpa upp mot en tom strand.
Pappa svängde in till skolans område och upp mot byggnaderna. Jag kom på mig själv med att stirra ut genom fönsterutan och inte andas. I ett lugnt andetag drog jag in luft genom mina näsborrar. Pappa körde upp framför byggnaderna och stängde av bilen. Så fort bilen stod still hoppade jag ur bilen. Jag möttes av den varma kvällsluften och en svag doft av syrener. Bakom mig hörde jag min pappa smälla igen sin bildörr och sedan öppna bagageluckan. Jag vände mig om och började hjälpa honom packa ut mina resväskor. Pappa drog ut min rosa och min gröna medans jag tog ut den tyngre svarta. Vi ställde ner alla väskor på den varma asfalterade uppfarten. Pappa tittade ner på mig och la sedan armarna om min lilla kropp. Jag la mina armar om han och vi gav varann en lätt kram. När vi släppt varandra tittade han mig i ögonen.
"Ha det så himla kul nu och ring inte allt för sällan. Jag älskar dej!" sa han och log.
"Jag älskar dig med pappa" sa jag tillbaks. Han böjde sig ner och gav mig en snabb puss på kinden innan han hoppade in i bilen igen. Jag drog den rosa väskans axelrem över axeln och tog sedan de andra två rullväskornas handtag i varsinn av mina händer och gick sedan mot dörren till den brunmelerade byggnaden som hade en banderoll över ingången med texten "INSKRIVNING" Bakom mej hörde jag pappa starta bilden och köra iväg. Min pappa var min allra bästa vän. Vi sa aldrig särskilt mycket men vi kunde endå förstå varann. Vi kunde liksom känna vad den andra ville säga.
Jag tog ett djupt andetag och gick in genom byggnadens stora port.

RSS 2.0